Ontspannende behandelingen integraal medisch centrum voor integrale alternatieve gezondheidszorg, geneeskunde en therapie

Stichting IMC 'De Duif'

Onze missie is het verbeteren van de gezondheidszorg door het bevorderen van de toepassing van integrale gezondheidszorg en het hebben van compassie met de medemens.

Direct naar hoofdmenu en site navigatie
Huidig pad:

Ontspannende behandelingen

Meditatie

Dit is het verzinken in een toestand van diepe ontspanning. Door dit in groepsverband of individueel te doen in een daarvoor bestemde ruimte, wordt het succes van de meditatie bevorderd.

Floating Tank

Een gesloten tank is gevuld met erg zout water waarop men blijft drijven. Het liggen in de tank veroorzaakt een weldadige ontspanning. Als enkele ontspanningstherapie te gebruiken, maar ook als aanvullende ontspanningstherapie bij een groter therapieprogramma.

Muziekwaterbed

In het waterbed zijn geluidsboxen geplaatst. Wanneer de muziek wordt gestart verspreiden de trillingen zich door het waterbed. Dit heeft een zeer ontspannend effect. Het is de bedoeling dat de cliënt zijn of haar eigen muziek meeneemt, zodat de cliënt de muziek op zichzelf kan afstemmen en de trillingen dus ook op hem/haar zijn afgestemd.

Yoga

Yoga is in de eerste plaats een levenstechniek die leidt tot een evenwichtige levensopbouw en in de tweede plaats een vorm van therapie. Yoga wordt in onze samenleving dan ook vooral toegepast ter voorkoming van ziekten. In de praktijk blijkt het echter mogelijk bij bepaalde aandoeningen Yoga als therapeutische behandeling aan te wenden.

Thai Chi

Dit is een oeroude Chinese bewegingstherapie en bewegingskunst, die volgens het yin-yang principe de coördinatie en harmonisatie tussen lichaam en geest bevordert en de lichaamskracht en energie weer met elkaar in evenwicht brengt.

Terug naar top


Site navigatie

Terug naar top


Ontspannende behandelingen integraal medisch centrum voor integrale alternatieve gezondheidszorg, geneeskunde en therapie