De Stichting integraal medisch centrum voor integrale alternatieve gezondheidszorg, geneeskunde en therapie

Stichting IMC 'De Duif'

Onze missie is het verbeteren van de gezondheidszorg door het bevorderen van de toepassing van integrale gezondheidszorg en het hebben van compassie met de medemens.

Direct naar hoofdmenu en site navigatie
Huidig pad:

De Stichting

Oprichting

Stichting IMC 'De Duif' is in 2001 opgericht door Charlotte Roozemond en is gevestigd in de gemeente Barendrecht. Het bestuur kent een éénkoppige directie aangevuld met vier bestuursleden.

Doel

De stichting streeft naar het verbeteren van de gezondheidszorg door het bevorderen en integreren van complementaire gezondheidszorg. Complementaire ofwel integrale gezondheidszorg bestaat uit de uitgebalanceerde combinatie van reguliere en alternatieve gezondheidszorg. Door elkaar aan te vullen in plaats van aan te vallen ontstaat de mogelijkheid tot specifieke behandelingen, die zijn toegespitst op de unieke behoeften per patiënt. Het bevorderen van compassie met de medemens is dan ook de overkoepelende doelstelling van Stichting IMC 'De Duif'.

Missie

De missie van Stichting IMC 'De Duif' luidt als volgt:

'Het verbeteren van de gezondheidszorg door het bevorderen van de toepassing van integrale gezondheidszorg en het hebben van compassie met de medemens.'

Verwezenlijking van de missie

IMC 'De Duif' verwezenlijkt haar doelstellingen onder meer door de oprichting van één of meerdere centra waarin artsen, paramedici en therapeuten integrale gezondheidszorg aanbieden. Momenteel is het Integraal Medisch Centrum 'De Duif' in oprichting. Daarnaast onderzoekt IMC 'De Duif' de toepassingen van integrale geneeskunde alsmede de noodzakelijke wetenschappelijke bewijzen hiervoor. Naast behandelingen en onderzoek speelt ook onderwijs omtrent integrale geneeskunde een belangrijke rol. Cursussen en lezingen voor medewerkers in de gezondheidszorg, maar ook medewerkers in andere branches dan de gezondheidszorg zijn welkom. Voor het bedrijfsleven zullen cursussen en lezingen op maat worden aangeboden aangaande stress- en burn-outverschijnselen.

Behaalde resultaten

Stichting 'De Duif' timmert hard aan de weg om het Integraal Medisch Centrum 'De Duif' te verwezenlijken, zoiets kost echter veel tijd. Gelukkig komt de realisatie steeds een stapje dichterbij, enkele stappen in de goede richting zijn:

 • Het NIPO-onderzoek, waaruit blijkt dat de Nederlandse bevolking vindt dat zowel reguliere als de alternatieve geneeswijzen hun sporen hebben verdient. Daarnaast vindt de Nederlandse bevolking ook dat alternatieve en reguliere genezers dienen samen te werken.
 • Het haalbaarheidsonderzoek, uitgevoerd door studenten van de hogeschool In Holland (het vroegere Ichthus) te Rotterdam, waaruit bleek dat een integraal medisch centrum zeker haalbaar en wenselijk is.
 • Een donatie van de Van Ommeren-De Voogt Stichting.
 • Een donatie van de Rotary Vlaardingen.
 • De begroting van Deloitte & Touche, waarmee wij verdere financieringsstappen kunnen nemen.
 • Inschrijving in de Kamer van Koophandel te Rotterdam.
 • Inschrijving in het Benelux merkenbureau.
 • De mondelinge toezegging van het VSB-fonds, dat zij zorg zullen dragen voor de kosten van de inrichting van het IMC 'De Duif'.
 • Gespreken met de gemeente Vlaardingen.
 • Gesprekken met toekomstige artsen.
 • Gesprekken met ziektekostenverzekeraars.
 • Een tweede haalbaarheidsonderzoek, uitgevoerd door Van Spronsen & Partners.
 • Gesprekken met de gemeente en burgemeester van Margraten.
 • Een rapport opgesteld door zeven studenten van de Hoge Hotelschool in Maastricht.
 • Hernieuwde gesprekken met de gemeente Vlaardingen.

Beleidsplan en verantwoording

Download hier ons beleidsplan als pdf (160 kb).

Download hier onze financiële verantwoording in pdf (119 kb).

Status activiteiten

Download hier de status van onze laatste activiteiten in pdf (37 kb).

Terug naar top


Site navigatie

Terug naar top


De Stichting integraal medisch centrum voor integrale alternatieve gezondheidszorg, geneeskunde en therapie