Gebouw en tuin integraal medisch centrum voor integrale alternatieve gezondheidszorg, geneeskunde en therapie

Stichting IMC 'De Duif'

Onze missie is het verbeteren van de gezondheidszorg door het bevorderen van de toepassing van integrale gezondheidszorg en het hebben van compassie met de medemens.

Direct naar hoofdmenu en site navigatie
Huidig pad:

Gebouw en tuin

Het gebouw (voorlopig ontwerp)

De kern van het gebouw zal bestaan uit een twee verdiepingen tellende piramidevorm. Bij binnenkomst treft men hier de receptie en de wachtruimte aan. Hieromheen liggen de behandelkamers van de artsen en paramedici. De buitenste ring bevat de slaapvertrekken enerzijds en aan de andere zijde bevinden zich de zalen voor conferenties, lezingen en cursussen alsmede het restaurant. Dit alles wordt omgeven door de groene tuinen, die men kan bereiken door de lounge. Dit alles is zo ontworpen teneinde een ontspannende en harmonieuze plek te creëren voor de bezoekers. Zo wordt de kleur van het gebouw groen, zodat het gebouw volledig verzinkt in de parkachtige omgeving.

Bij het ontwerp is ook rekening gehouden met parkeergelegenheid en bij de keuze van de locatie is rekening gehouden met de bereikbaarheid.

De tuinen

Rondom het gehele gebouw worden speciale tuinen aangelegd. Hier kunnen patiënten en bezoekers ontspannen en recreëren. De tuinen zullen volgens de Feng Shui filosofie worden aangelegd. Compleet met sprankelende vijvers en fonteinen. Ook voorbijgangers hebben vrij toegang tot de tuinen rondom IMC 'De Duif'.

De horeca

Natuurlijk dient er voor de deelnemers aan conferenties, lezingen of cursussen alsmede voor de patiënten ook een restaurant aanwezig te zijn. In het centrum bevindt zich dan ook een zogenaamd 'groen' restaurant. Hier kan men terecht voor ontbijt, lunch of diner, maar ook gewoon voor een hapje en/of drankje tussendoor. Ook zal er educatieve informatie over de omgeving te vinden zijn. Wanneer het nodig is, kan het restaurant tevens zorg dragen voor de catering tijdens conferenties, lezingen of cursussen.

De producten van het restaurant zullen zoveel mogelijk doordrongen zijn van de filosofie van IMC 'De Duif'. Zo zal er zo veel mogelijk biologisch geteelde groente, fruit en vlees met eco-keurmerk gebruikt worden. Ook zijn alle dieetaanpassingen mogelijk, zoals suikervrij, zoutarm en natuurlijk ook het Houtsmullerdieet.

Terug naar top


Site navigatie

Terug naar top


Gebouw en tuin integraal medisch centrum voor integrale alternatieve gezondheidszorg, geneeskunde en therapie