In memoriam Hylke van Zwol (1944 – 2008) integraal medisch centrum voor integrale alternatieve gezondheidszorg, geneeskunde en therapie

Stichting IMC 'De Duif'

Onze missie is het verbeteren van de gezondheidszorg door het bevorderen van de toepassing van integrale gezondheidszorg en het hebben van compassie met de medemens.

Direct naar hoofdmenu en site navigatie
Huidig pad:

In memoriam Hylke van Zwol (1944 – 2008)

"Voor een zinvol leven moeten we, denk ik, de voornaamste goede
menselijke eigenschappen - liefde, vriendelijkheid, mededogen -
ontwikkelen. Dan wordt ons leven zinvol en vrediger - gelukkiger."

De Dalai Lama.

Op 25 juli 2008 is plotseling overleden onze voorzitter Hylke van Zwol.

Triest is ons gevoel wat ons zegt dat zijn overlijden veel te vroeg is gekomen.Dankbaar is ons gevoel bij de wetenschap wat hij voor IMC de Duif en voor ons persoonlijk heeft betekend en nog zal betekenen ook al is hij niet meer fysiek bij ons.

Medeleven en de hoop op sterkte is ons gevoel bij de gedachte dat zijn familie, waar hij altijd met liefde, respect, zorg en plezier over sprak, verder moet leven zonder hem.

Op 30 en 31 juli hebben wij in Haarlem en in het uitvaartcentrum Westerveld te Driehuis afscheid genomen van Hylke. De grote opkomst, de gevoelige speeches van vrienden en relaties, maar vooral de woorden van zijn vrouw Geertje, zijn zoon Erik en zijn dochter Nynke maakten het afscheid waardig. Een afscheid dat een helende pleister zal zijn op de wonde die zijn overlijden heeft achtergelaten bij familie, vrienden en medebestuursleden.

In Hylke verliezen we een bekwame, gepassioneerde voorzitter met een grote kennis van de Nederlandse gezondheidszorg en de wettelijke, niet alleen beschermende, maar ook beperkende regels en de ruimte die er toch was voor de integrale gezondheidszorg en geneeskunde.

Geertje en alle familie die Hylke zo dierbaar was, wensen we de sterkte toe om het leven te leven zonder hem.

Een gevleugelde uitspraak van Hylke was: De duif moet vliegen! Wij zullen zijn werk voortzetten en er voor zorgen dat "onze Duif"ook vliegen gaat.

Het bestuur van de Stichting IMC de Duif

Terug naar top


Site navigatie

Terug naar top


In memoriam Hylke van Zwol (1944 – 2008) integraal medisch centrum voor integrale alternatieve gezondheidszorg, geneeskunde en therapie